De borg is een bedrag dat vooraf betaald moet worden en is afhankelijk van het type huurauto, de lengte van de huurperiode, het aantal te rijden kilometer en of het eigen risico wordt verlaagd of niet.
Borg kan worden betaald d.m.v. je pinpas of creditcard.
Wij mogen van onze verzekering geen contacten borg accepteren.
Je krijgt je borg binnen 2 werkdagen, na het beëindigen van de huur, terug gestort op je IBAN bankrekening.. Ook als je de borg met een credit card hebt voldaan storten wij het restant van je borg terug op je IBAN bankrekening
Voor het huren van een auto vragen wij altijd een dubbele legitimatie in de vorm van een geldig rijbewijs + paspoort of ID-kaart. Bovendien moet je een Nederlands verblijfadres hebben. Wanneer één van de legitimatiebewijzen niet Nederlands is, dient de borg te worden voldaan met creditcard.
In dit soort gevallen moet je altijd contact opnemen met +31 10 413.59.58 Buiten onze openingstijden krijg je een voicemail met het 06 nummer van de dienstdoende CityRent collega die je dan verder helpt.
Bij schade vul je altijd een schadeformulier (voor en achterzijde) in en meld de schade binnen 214 uur bij CityRent. Let op dat de allebei het schade formulier ondertekend. Maak foto’s en neem eventueel contact op met de politie.
Met een CityRent huurauto mag je vanuit Nederland naar bijna alle landen in Europa. ( Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland)
De huurder is er zelf verantwoordelijk voor dat hij/zij op de hoogte is van en voldoet aan lokale wet- en regelgeving. Dit omvat ook zaken als vignetten, reflecterende hesjes en winterbanden. Deze zijn niet standaard aanwezig in elk voertuig van CityRent. Winterbanden, sneeuwkettingen en vignetten kunnen wel worden gereserveerd (op basis van beschikbaarheid) en zullen dan ook belast worden .

Je moet dit vooraf wel bij ons melden evenals de te bezoeken landen. Bovendien ben je verplicht een buitenland-vervangend vervoer verzekering af te sluiten. I.v.m. covid-19 moeten deze landen op de datum van vertrek, code geel hebben.

Ja, elke auto die wij verhuren mag je rijden met een rijbewijs-B, dus ook alle vrachtvoertuigen.
Ja, de sleutel kun je dan deponeren in de sleutel dropbox, links naast de ingang. Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijf je verantwoordelijk voor schade en/of diefstal totdat een CityRent collega heeft kunnen innemen tot 2 uur na aanvang van de eerst volgende openingstijd.
Een dagdeel is alleen mogelijk op basis van beschikbaarheid voor bestelwagens en kan van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur, van 13.00 tot 17.30 uur of van 17.30 uur tot de volgende dag 8.00 uur. Op zaterdag en zondag is dagdeel verhuring niet mogelijk
Personen auto’s huur je per 24 uur Bestelbussen huur je per kalender dag
De auto is all-risk verzekerd (in eigen beheer) incl. persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, maar je moet wel een eigen risico betalen bij schade per geval als je de huurauto met schade terugbrengt die bij vertrek nog niet aanwezig was.
Op het moment van uitgifte zal een van de CityRent mede werkers via een App de auto aan je uitgeven (Natuurlijk krijg je ook een kopie huurovereenkomst van ons mee) In deze App staan de reeds bekende schade genoteerd. Mocht er een schade niet goed genoteerd zijn dan maakt de collega middels de App daar een foto van zodat bij vertrek de werkelijke schade registratie klopt. Via je email krijg je direct een kopie van de werkelijke schade registratie bij vertrek.
Het huurtarief is inclusief btw, verzekering met standaard eigen risico en het rijden van het vrije aantal kilometers. Exclusief zijn de brandstofkosten, verlaging van het eigen risicobedrag, accessoires en extra’s zoals buitenlanddekking en extra bestuurders. Bij het huren van een elektrische auto levert CityRent altijd een tag mee om tijdens de huur de auto te kunnen opladen. Op basis van de gereden km’s zullen wij de gebruikte stroom aan u belasten op de eind afrekening, bij Shortlease doen wij dit per maand op een losse faktuur.
De huurauto krijg je altijd met een volle tank mee. Graag ontvangen wij onze auto’s ook terug, graag de tankbon even laten zien bij inleveren of in de auto achterlaten. Shell benzinepomp zit op 550 meter van ons kantoor. Als de auto niet afgetankt terugkomt tanken wij hem af en belasten hiervoor eenmalig € 4,95 aftankkosten en de brandstofkosten belasten wij 1 op1 door op de eind afrekening
Als je online reserveert moet je altijd wachten tot deze door ons wordt bevestigd. Wij streven ernaar dit te doen binnen een uur tijdens openingstijden. Hoe eerder je reserveert, hoe groter de kans dat de gewenste auto beschikbaar is. Wij garanderen alleen een huurklasse, geen merk en type, maar proberen dit wel te regelen.
De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd. In de meeste gevallen sturen wij een bezwaarschrift met de gegevens van de huurder/bestuurders, waarna het CJIB de beschikking naar die persoon stuurt. Je krijgt van ons een factuur van € 12,50 administratiekosten. In de overige gevallen wordt het boetebedrag aan je doorbelast met een verhoging van € 12,50 administratiekosten. Let op dat je altijd alleen het factuurbedrag aan ons betaald.
Huurders/bestuurders moet minimaal 21 jaar oud zijn en minimaal 1 jaar in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.
Het is van het grootste belang dat je de auto NIET start. Dus ook niet auto even verplaatsen bij de benzine pomp. Dit om dure motorschade te voorkomen. Uiteraard word je door ons geholpen, echter alle kosten die hier uit voortkomen worden aan je doorberekend, omdat dit niet onder een extra verzekering valt.
De auto mag uiteraard schoon worden ingeleverd, maar dit hoeft niet. Wel worden schoonmaakkosten in rekening gebracht als de auto vuiler is dan bij normaal en redelijk gebruik verwacht mag worden. Heb je een hond(en) zorg dan voor een deken op de achterbank.
Nee, er mag absoluut niet worden gerookt. Een volgende huurder wil ook waarschijnlijk graag in een frisse auto rijden. Als er toch in de auto is gerookt zullen wij de kosten voor het rookvrij maken, via osmose behandeling a € 250,00 door belasten
Dat kan na overleg vaak wel.Maar in sommige gevallen kan het langer huren van een specifieke auto lastig worden, maar we zoeken dan natuurlijk naar een werkbare/passende oplossing. Bij langer huren moet je wel aanvullende borg komen bijbetalen. Eerder inlever van de huurauto kan natuurlijk ook, graag even bellen met ons zodat we onze planning kunnen aanpassen. je betaald dan uitsluitend voor de gehuurde dagen met bijbehorend tarief. Het is niet mogelijk om in het weekend de auto te retourneren